Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09 08:36 - Кой поръчва на Бунайп?
Автор: miri479 Категория: Хоби   
Прочетен: 187 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.09 16:24


ІІІ-та част На мястото на инцидента

Луната огряваше отсрещните зъбери, придавайки им причудливи и чудовищни форми, лаят на кучетата от градчето достигаше до този пуст мост и приличаше на вълчи вой. Сурач се почувства някак притеснен от тъмнината, странните шумове и нелицепрятния вид на моста с откършената мантинела, сякаш човешка паст с избит зъб. Шефът му, за разлика от него, изглеждаше в настроение, той освети с фенера все още незаличените дири в пръстта и започна да ги оглежда сантиметър по сантиметър. 

-Тук колата е спряла за миг, виж деругите – каза той на сътрудника си. – Тук изведнъж е потеглила сякаш движена от външна сила. Май мистър Бранън е прав да се съмнява в човешка намеса. Като че ли някой е бутнал колата и тя полетяла към бездната.

- Значи извършителят трябва да е мъж, жена не би имала толкова сила – заключи индиецът.

Другият гледаше сякаш през него към пустия път към гората. Той направи няколко крачки в тази посока и заоглежда, сякаш търсеше нещо. И наистина откри – беше някакъв маскировъчен костюм, явно носен от слаб и висок човек, и наподобяващ силно на описаното от Елен чудовище.

- Ето го нашият Бунайп – рече той. – Очевидно някой не се е задоволявал само със заплахи.

Той продължи изследването си във вътрешността на горичката, където имаше много следи от автомобили. Едни от тях привлече вниманието му – беше от малка кола, каквито по-често използват жените. Следите го заинтригуваха, защото някъде по средата на гората се беше спирала и това личеше от врязването на гумите. Близо до мястото откри гилза от куршум.

- Сър, сър – извика след малко Сурач. – Видях други следи, малко по-натам, в далечината, явно са от камион.

Хъдзан развълнуван се завтече към него.

- Личи, че се е застоял по-дълго ето тук – забеляза събеседникът му, сочейки по-очертаните дири – после е тръгнал в посока Бризбейн, ето, вижда се ясно.

- А какво имаме тук, стъпка от крак, все още личи.

- При това огромен крак – забеляза другият. – Вижда се, че вървял между колата и камиона. Може би това е убиецът.

- Може би, ще ни трябва някой великан. Защо утре не идеш да поразпиташ в кръчмата, където Дилан се срещал с приятели?

- А Вие?

- Аз смятам да се свържа с нашата Нери по телефона. Имам някои въпроси към нея, като например, защо е избягала, очевидно е била много влюбена в него. И освен това, защо бе толкова убедена, че Боундър е виновен за всичко.

- Всъщност, Боундър все още не може да се изключи от сметката, понеже очевидно не е заминал по работа, както е казал и вероятно възнамерява да се „покрие”.

- И мен на това ми „намирисва”, ще видим. А, като свършиш в кръчмата, провери и автомонтьора, макар да вярвам на Уенъм, въпреки че още ми е странно как пиян човек стреля толкова точно.

- Жена му твърди, че е изпил една бутилка преди да тръгне, а като тръгнал, продължавал с втората.

- Така е. Освен това, ми е чудно кой и за какво е използвал този костюм. Не знам какво е телосложението на счетоводителя, но на Дилън определено идеално би паснал.

Накрая слязоха по една тясна и стръмна пътечка до мястото на самото произшествие, в близост де реката. На моменти се налагаше да вървят на "четири крака", хващайки се за корени и по-здрави камъни. Сурач по едно време се подхлъзна и изтърколи към реката, но за щастие шефът му беше до него и му подаде ръка, самият той закрепил се с другата върху стабилно дърво. Тази им експедицията обаче не им донесе особено сведения – имаше натрошени стъкла, части от мантинела, счупени ламарини... Това свидетелстваше единствено за ужаса на самото произшествие, но нищо за жертвата, или извършителя. По останките дори нямаше кръв, което направи силно впечатление на Хъдзън...

В ресторанта на хотела, Сурач се съсредоточи върху ястието си, докато шефът му стоеше замислено над чашата си с вино и едва-едва се докосваше до храната...
Гласувай:
5
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miri479
Категория: Забавление
Прочетен: 41861
Постинги: 63
Коментари: 194
Гласове: 663
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31